جهیزیه به اموال و وسایلی گفته میشود که زن برای استفاده و تزیین خانه به مزل شوهر میبرد. اوردن جهیزیه از طرف زن در بیشتر نقاط مختلف ایران یک رسم قدیمی میباشد که ممکن است شرایط در بعضی از نقاط متفاوت باشد.
در ادامه ما میخواهیم شما را با نحوه استرداد جهیزیه آشنا کنیم اگر در این زمینه سوال و یا نیاز به مشاوره دارید کافیست با شماره های دادپلاس در تماس باشید.
اوردن جهیزیه از طرف زن جایی در قانون مدنی کشور ما ندارد یعنی اینکه از لحاظ قانونی آوردن جهیزیه بر عهده زن نمیباشد و فراهم کردن اثاث منزل بر عهده مرد است.ولی در جامعه ما طبق رسم و رسوماتی که از گذشته بوده این وظیفه بر عهده زن میباشد.همین موضوع یکی از دعواهای مهم در دادگاه خانواده میباشد که لازم دانستیم در این زمینه شما را راهنمایی کنیم.
باید دانست که آوردن جهیزیه از سوی زن به منزله انصراف او از مالکیت نیست بلکه فقط به جهت زندگی مشترک، شوهر حق استفاده از آن را دارد و عرفا نیز چنین است مالکیت جهیزیه متعلق به زن است و شوهر حق استفاده دارد با این حساب و با در نظر گرفتن این که زن تکلیفی برای آوردن جهیزیه به منزل شوهر ندارد، هر زمان که بخواهد می تواند جهیزیه را مسترد نماید.
اگر شما قصد استرداد جهیزیه قبل از طلاق را دارید باید به شما بگوییم که این حق را دارید همانطور که گفته شد شوهر فقط حق استفاده از وسایل را دارد و مالک آن نیست.زنی که جهیزیه به خانه شوهر میبرد مالک این جهیزیه هست و هر زمان که بخواهد میتواند اجازه استفاده از وسایل جهیزیه رو به شوهر خود ندهد و یا به اصطلاح جهیزیه را استرداد کند حتی قبل از طلاق.
در اینجا باید یک نکته بسیار مهم را به آقایانی که همسرشان قصد استرداد جهیزیه را دارد بگوییم که جهیزیه همانی است که در شروع زندگی همسر شما به خانه آورده است اگر در طول زمان وسیله ای خراب شده و شما وسیله دگ ای را جایگزین کردین این وسیله جز جهیزیه همسر محسوب نمیشود. و یا اگر وسیله ای خراب شده شما هیچ وظیفه ای برای پرداخت خسارت و یا وجه و یا جایگزین کردن ندارید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه استرداد جهیزیه با شماره بهترین وکیل مشهد در تماس باشید