دوره ی تعدیل وزن ؛ مولد ها غالبا به کاهش وزن احتیاج پیدا می کنند . تا چند هفته به پایان دوره ی استراحت این کار انجام می شود . جیره ی آن عبارت است از مکمل ویتامین معدنی همراه با علوفه ی خشک یا تازه با خوراک .
نکته : به مولد ها هیچ نوع غله ای داده نمی شود به استثنای مواردی مثل :بعد از پرکنی مایه کوبی ، هنگام بیماری یا هوای سرد حداکثر ۳۰۰ گرم به هر پرنده داده می شود .
دوره ی آمادگی جنسی ؛ که در ۲ یا ۴ هفته ی پایانی دوره ی استراحت انجام می شود . جیره ی آن عبارت است از علوفه ی تازه با ۴۰۰ گرم ذرت یا خوراک دارای ۲۵ درصد غله و نیز مکمل فسفات .
حذف شترمرغ های غیر اقتصادی ؛ باید در پرونده ی هر مولد برای تعیین صرفه ی اقتصادی این موارد مشخص شود :
کم و کیف جفت گیری آن
تاریخ روزهای بدون جفت گیری
تعداد، تاریخ ،وزن و اندازه ی همه تخم های آن
وزن ، اندازه و تاریخ و ساعت تولد همه ی جوجه های آن .
تعداد و تاریخ تخم های بدون نطفه
تعداد وتخم های با جنین مرده
تعداد و تاریخ تخم هایی که جوجه با عمر کوتاه دارد.
بررسی این عوامل برای بهبود شرایط پرورش شترمرغ بسیار شروری است:
سن مولد ؛ تولید مثل نرها معمولا از ۵/ ۲و ماده ها از ۲ سالگی می باشد و بعد در ۴_ ۵ سالگی به سقف تولید می رسند .
نسبت نر وماده ؛ ۱ نر به ۲ یا ۳ ماده مناسب می باشد .
تغذیه .
باران.
انگل ها .
اضطراب ؛ که علت آن می تواند سر و صدا ، حیوانات وحشی و سگ ها و یا حتی درگیری نرها باشد .
عوامل وراثتی و همخونی .
برای کسب اطلاعات در زمینه امنیت شبکه و هک میتوانید بامراجعه به سایت seosec.ir وارد بخش اموزش امنیت شبکه و هک شوید و از مطالب جدید در این زمینه بهرهمند شویید