قوتو یا قاووت نام یکی از سوغاتی های اصیل کرمان است. کرمانی ها از سالیان دور و دراز قاووت را درست می کنند و خودشان در زبان محلی به آن قوتو می گویند. این محصول در واقع یک نوع شیرینی است که در انواع گوناگون تهیه شده و طعم های مختلفی دارد. مردم کرمان از زمان های قدیم این محصول را به روشهای مختلف مصرف می کرده اند. به عنوان مثال، در جشن های نوروز به منظور پذیرایی از مهمان انواع مختلف قوتو را بکار می برده اند.
برای دریافت مشاوره با وکیل خوب مشهد با شماره دادپلاس که در سایت موجود است تماس بگیرد
کرمانی ها برای تهیه این محصول از گیاهان مختلفی استفاده می کنند. از جمله می توان این گیاهان را ذکر کرد: تخم گشنیز، کنجد، خشخاش، بذر کتان، سیاه دانه، آفتابگردان، شاهدانه، هل باد، فلفل سیاه، دارچین، روناس، تخم کاهو، جو، رازیانه، موردانه، قهوه تاج، زیره سیاه کوه، بادیان، بادام، پسته و مرزنجوش
در ابتدا باید بعضی از این مواد را بوده داده آنگاه با یکدیگر ترکیب و آسیاب نمود. علاوه بر آن، در یکی از انواع قوتو نارگیل، نخود و شکر را مخلوط می کنند و در نوع دیگر پسته به جای نخود بکار می رود. با این حال، مشهورترین و بهترین قوتو کرمان پودری خوراکی است به رنگ قهوه ای که از خشخاش، قهوه، کنجد، تخم گشنیز، تخم خرفه، بذر کاهو، تخم کتان، تخم روغنی، نخود گل، پسته، گردو، بادام، فندق، دارچین، زنجبیل، هل باد، هل سبز، فلفل سیاه، جدبا، مرزنگو، فوفل، جوز، ریشه جوز، اسطوخودوس، بابونه، آویشن، آلاله، مازو، گل ختمی، بادیون، زیره سبز، گل گاو زبان، جوانه گندم، سنجد، سیاه دانه و توت خشک تشکیل شده است.
قوتو در طب سنتی دارای طبع گرم می باشد. از جمله خواص دارویی آن می توان به موارد زیر اشاره نمود.
قاووت کرمان از آنجاییکه که حاوی انواع ویتامین و اسیدهای چرب ضروری و امگا سه می باشد، به عنوان یک معجون خوش طعم به اکثر کشورهای اروپایی صادر گردیده و اغلب آن را به عنوان یک داروی گیاهی تقویت کننده مصرف میکنند. علاوه بر اینها، این پودر خوراکی فشار خون و کلسترول خون را کاهش داده و به تقویت معده و دفع سنگ کلیه و مثانه کمک می کند.
شما می توانید همه روزه به تعداد چند قاشق قاووت کرمان را در آب جوش یا به صورت پودر مصرف کنید. همچنین یکی از روشهای مصرف آن حل کردن در شیر یا چای است. در گذشته هنگامی که بانویی زایمان می کرد به او قوتو می دادند.